Skip to main content
Print Logo
Je gebruikt een oudere browser die wij niet volledig kunnen ondersteunen. Je ervaring met onze site zal niet zo optimaal verlopen vanwege onze focus op prestatie, veiligheid en betrouwbaarheid. Overweeg om je browser te vernieuwen als je problemen hebt met onze site. Lees Meer
Wij kijken steeds uit naar meer voorraad!
Als product beschikbaar is
Beschrijving

Meer dan 75 jaar lang werden een groep van Canada's eerste gouden munten opgeslagen in de Bank van Canada als onderdeel van het 'Government of Canada's Exchange Fund Account'. Deze gewaarborgde munten werden beschikbaar voor verzamelaars in het eind van 2012, waardoor verzamelaars een unieke kans kregen om een deel van de Canadese geschiedenis te bezitten. Elke munt was meer dan 100 jaar geleden geslagen en bleef sindsdien onaangeraakt.

Deze Premium Handgeselecteerde munten zijn met de hand uitgekozen door het personeel van de Producent en verkozen tot de munten met de hoogste kwaliteit die in de voorraad te vinden waren. Deze munten zijn geselecteerd omdat ze het beste geslagen zijn en een uitzonderlijke glans bezitten. Ze hebben het beste uiterlijk van alle $10 munten uit 1914. Er zijn slechts 4869 $10 munten (uit 1913 en 1914) door de producent verkozen als de hoogwaardigste munten.

Ongeveer 245.000 van de $5 en $10 munten werden geselecteerd en daarvan werden slechts 30.000 munten bewaard en beschikbaar gemaakt voor de publieke verkoop. De overige 215.000 zullen worden geraffineerd door de producent.

Elke munt is geslagen op een 900 Fijn Goud 26,92 mm planchet en weegt 16,72 Gram (.4838 oz Fijn Goud). Op de voorkant staat een gekroond portret van King George V. Op de achterkant staat het Wapenschild van Canada die in 1868 voor het eerst werd gebruikt.

Elke hoogwaardige munt wordt geleverd in een individuele capsule met een gouden label waarop staat dat het een Premium Hand-Selected munt is. De afbeeldingen die zijn gebruikt zijn stockfoto's en de munten die worden verkocht zijn vergelijkbaar met de foto's die worden gebruikt, maar zullen afwijken van de exacte munt die wordt afgebeeld.

This coin comes in a beautiful wood box but may or maynot not with a Certificate of Authenticity issued by the Royal Canadian Mint.

This item is taxable in Canada The coin you receive may or may not come with a certificate of authenticity depending on what is in stock.

Specificaties
3604
CA
Royal Canadian Mint
Licht Gebruik
900
Gekroond Portret van King George V
Canada Wapenschild
1914
26.9
CAD 10
0.4838

SKU

3604

Land

CA

Fabrikant

Royal Canadian Mint

Conditie

Licht Gebruik

Zuiverheid

900

Voorzijde

Gekroond Portret van King George V

Achterzijde

Canada Wapenschild

Eerste Uitgave

1914

Diameter (mm)

26.9

Wettig Betaalmiddel

CAD 10

Metaal Gewicht (ozt)

0.4838
Beoordelingen