Skip to main content
Print Logo

Due to higher than normal order volumes, please expect a shipping delay of 10+ business days. We appreciate your understanding.

Je gebruikt een oudere browser die wij niet volledig kunnen ondersteunen. Je ervaring met onze site zal niet zo optimaal verlopen vanwege onze focus op prestatie, veiligheid en betrouwbaarheid. Overweeg om je browser te vernieuwen als je problemen hebt met onze site. Lees Meer
Op Voorraad
Beschrijving

Deze munt is uitzonderlijk dik en is perfect voor alle collecties met Canadees thema.

Het Esdoornblad is al sinds de oprichting van Canada het symbool van het land. Maar er zijn veel soorten esdoorn, waardoor het net zo divers is als de mensen waar het voor staat. Deze prachtige zilveren munt brengt een ode aan alle verschillende soorten die in Canada voorkomen, de zilveren esdoorn (Acer saccharinum).

The obverse features the Susanna Blunt effigy of Queen Elizabeth II and the words "Elizabeth II 8 Dollars"

De achterkant van deze munt is ontworpen door Canadese kunstenaar Stan Witten en bevat drie zilveren esdoornbladeren. Door de licht gekrulde zijkanten roepen deze bladeren beelden op van bladeren die van de boom vallen in de Canadese herfst. Het grootste blad ligt op zijn zij en zijn lange bladsteel raakt de andere twee bladeren aan. Op de voorgrond rust een van de kleine bladeren over de de linkeronderkant van het grote blad. Het grote rechter-ondergedeelte van het blad overlap het derde blad erachter waardoor er diepte en sierlijkheid in de afbeelding zit. De prachtig gravering voegt detail en diepte toe aan het geheel doordat de diepgesneden nerven en gekartelde randen worden benadrukt. The words "Canada 2015 Fine Silver 1 1/2 oz Pur Argent" and the artist's initials encircle the leaves.

Deze 9999 pure zilveren munt heeft radiale lijnen op de voor- en achterkant. De lijnen fungeren als beveiligingsfunctie en designelement. Het is een perfecte toevoeging aan elke zilvercollectie of collectie met natuurthema.

Het esdoornblad werd voor het eerst gebruikt op het wapenschild van Ontario en Quebec in 1868 en verscheen vanaf 1876 op Canadese munten.

De eerste kolonisten in Quebec namen de Maple leaf aan als embleem in de 18de eeuw en meteen werd het gezien als het symbool van de Canadese mensen. Er zijn veel verschillende soorten Esdoorns, en deze munt toont toepasselijk de bladeren van de zilveren Esdoorn.

Op de voorkant staat de beeltenis van Her Majesty Queen Elizabeth II.

Op de achterkant staan drie verschillende esdoornbladeren over een gestructureerde achtergrond. De bladeren zijn erg gedetailleerd en levensecht, met scherp gekartelde randen en diepe nerven.

De voor- en achterkant hebben radiale lijnen die fungeren als designelement en beveiligingsfunctie.

Specificaties
3375
CA
Royal Canadian Mint
Licht Gebruik
9999
The words "Elizabeth II 8 Dollars" and the Susanna Blunt Effigy of Queen Elizabeth II
Three maple leaves on the same branch and the words "Canada 2015 Fine Silver 1 1/2 oz Argent Pur" and the artist's initials
2014-10-01
38
4.50
CAD 8
2015
Susanna Blunt (voorkant), Stan Witten (achterkant)
1.50

SKU

3375

Land

CA

Fabrikant

Royal Canadian Mint

Conditie

Licht Gebruik

Zuiverheid

9999

Voorzijde

The words "Elizabeth II 8 Dollars" and the Susanna Blunt Effigy of Queen Elizabeth II

Achterzijde

Three maple leaves on the same branch and the words "Canada 2015 Fine Silver 1 1/2 oz Argent Pur" and the artist's initials

Eerste Uitgave

2014-10-01

Diameter (mm)

38

Gemiddelde Dikte (mm)

4.50

Wettig Betaalmiddel

CAD 8

Jaar

2015

Ontwerper

Susanna Blunt (voorkant), Stan Witten (achterkant)

Metaal Gewicht (ozt)

1.50
Beoordelingen