Skip to main content
Print Logo
Je gebruikt een oudere browser die wij niet volledig kunnen ondersteunen. Je ervaring met onze site zal niet zo optimaal verlopen vanwege onze focus op prestatie, veiligheid en betrouwbaarheid. Overweeg om je browser te vernieuwen als je problemen hebt met onze site. Lees Meer
Op Voorraad
Beschrijving

De American Silver Eagle is de officiële zilver bullion munt van de Verenigde Staten. Het werd voor het eerste uitgegeven door de United States Mint op 24 november 1986. Het is enkel verkrijgbaar in one-troy ounce met een nominale waarde van één dollar en bevat gegarandeerd & troy ounce puur 999 zilver. De inhoud, het gewicht en de zuiverheid worden gecertificeerd door United States Mint. Als aanvulling op de bullion versie, heeft de United States Mint ook een proof versie en een niet-circulerende versie geproduceerd voor muntverzamelaars. De Silver Eagle werd geproduceerd door drie verschillende mints: de Philadelphia Mint, de San Francisco Mint en de West Point Mint hoewel die laatste duidelijk minder munten produceerde dan da anderen.

Het ontwerp van de voorkant was gebaseerd op het design van de 'Walking Liberty' door Adolph A. Weinman die eerst gebruikt werd op de Walking Liberty Half Dollar munt van de Verenigde Staten van 1916 tot 1947. Dit gedurfd design was immers de favoriet van het publiek en inderdaad één van de meest geliefde ontwerpen van de Amerikaanse munten in de moderne tijd, in zilver of enig ander edel metaal. Het ontwerp werd tientallen jaren later opgefrist voor de Silver Eagle. Op de voorkant staat het mintjaar of het jaar van uitgave gegraveerd, samen met het woord LIBERTY en de zin IN GOD WE TRUST.

De achterkant is ontworpen door John Mercanti en beeldt een heldhaftige adelaar af die achter een schild staat; de adelaar houdt een olijventak in zijn rechterklauw en pijlen in zijn linkerklauw. Dit staat symbool voor de Grote Verbinding van de Verenigde Staten. Boven de adelaar staan dertien vijfpuntige sterren die symbool staan voor de Dertien Kolonies. De achterkant is gegraveerd met de zinnen UNITED STATES OF AMERICA, 1 OZ. FINE SILVER ONE DOLLAR, E PLURIBUS UNUM en het muntteken als dat van toepassing is.

Per 20 zullen deze munten geleverd worden in een plastic koker en per 500 zullen de munten worden geleverd in een monsterbox.

These coins are discounted as they may be tarnished, milk spotted scratched or visibly handled.

Specificaties
2608
Verenigde Staten
U.S. Mint
Licht Gebruik
999
Walking Liberty
Arend
1986
4.05
0.32
USD 1
1.0000

SKU

2608

Land

Verenigde Staten

Fabrikant

U.S. Mint

Conditie

Licht Gebruik

Zuiverheid

999

Voorzijde

Walking Liberty

Achterzijde

Arend

Eerste Uitgave

1986

Diameter (mm)

4.05

Gemiddelde Dikte (mm)

0.32

Wettig Betaalmiddel

USD 1

Metaal Gewicht (ozt)

1.0000
Beoordelingen