Skip to main content
Print Logo

Due to higher than normal order volumes, please expect a shipping delay of 10+ business days. We appreciate your understanding.

Je gebruikt een oudere browser die wij niet volledig kunnen ondersteunen. Je ervaring met onze site zal niet zo optimaal verlopen vanwege onze focus op prestatie, veiligheid en betrouwbaarheid. Overweeg om je browser te vernieuwen als je problemen hebt met onze site. Lees Meer
Wij kijken steeds uit naar meer voorraad!
Als product beschikbaar is
Beschrijving

De American Silver Eagle is de officiële zilveren bullion munt van de Verenigde Staten. Het werd voor het eerst door de United States Mint uitgebracht op 24 november, 1986. Het is enkel verkrijgbaar in one-troy ounce met een nominale waarde van één dollar en bevat gegarandeerd & troy ounce puur 999 zilver. De samenstelling, het gewicht en de puurheid zijn vastgesteld door de United States Mint. Als toevoeging aan de bullion versie heeft de United States Mint een proofversie en een versie die niet in omloop is geweest geproduceerd voor muntenverzamelaars. De Silver Eagle werd geproduceerd door drie verschillende mints: de Philadelphia Mint, de San Francisco Mint en de West Point Mint hoewel die laatste duidelijk minder munten produceerde dan da anderen.

The design on the coin's obverse was taken from the "Walking Liberty" design by Adolph A. Weinman which originally had been used on the Walking Liberty Half Dollar coin of the United States from 1916 to 1947. Dit gedurfd design was immers de favoriet van het publiek en inderdaad één van de meest geliefde ontwerpen van de Amerikaanse munten in de moderne tijd, in zilver of enig ander edel metaal. Het ontwerp werd tientallen jaren later opgefrist voor de Silver Eagle. Op de voorkant staat het mintjaar of het jaar van uitgave gegraveerd, samen met het woord LIBERTY en de zin IN GOD WE TRUST.

De achterkant is ontworpen door John Mercanti en portretteert een heldhaftige adelaar achter een schild; de adelaar heeft een olijftak in z'n rechterklauw en pijlen in zijn linkerklauw, waarmee de grootzegel van de Verenigde Staten wordt bedoeld. Boven de adelaar staan dertien vijfpuntige sterren die de Dertien Kolonies representeren. De achterkant is gegraveerd met de zinnen UNITED STATES OF AMERICA, 1 OZ FINE SILVER ONE DOLLAR, en E PLURIBUS UNUM, samen met het muntteken als dat van toepassing is.

These coins will be shipped to you individually protected in a clear plastic sleeve. In multiples of 20 these coins will be shipped in a plastic tube.

Specificaties
3058
US
U.S. Mint
Licht Gebruik
999
Walking Liberty
Arend
1986
4.05
0.32
USD 1
2014
Adolph A. Weinman (voorkant), John Mercanti (achterkant)
1.0000

SKU

3058

Land

US

Fabrikant

U.S. Mint

Conditie

Licht Gebruik

Zuiverheid

999

Voorzijde

Walking Liberty

Achterzijde

Arend

Eerste Uitgave

1986

Diameter (mm)

4.05

Gemiddelde Dikte (mm)

0.32

Wettig Betaalmiddel

USD 1

Jaar

2014

Ontwerper

Adolph A. Weinman (voorkant), John Mercanti (achterkant)

Metaal Gewicht (ozt)

1.0000
Beoordelingen