Skip to main content
Print Logo

Due to higher than normal order volumes, please expect a shipping delay of 10+ business days. We appreciate your understanding.

Je gebruikt een oudere browser die wij niet volledig kunnen ondersteunen. Je ervaring met onze site zal niet zo optimaal verlopen vanwege onze focus op prestatie, veiligheid en betrouwbaarheid. Overweeg om je browser te vernieuwen als je problemen hebt met onze site. Lees Meer
Op Voorraad
Beschrijving

Jaarlijkse uitgave sinds 1988 door de Royal Canadian Mint in gelimiteerde oplage. De Canadian Silver Maple Leaf munt heeft de hoogste nominale waarde van alle zilveren bullion munten met CA$5 en is daarnaast de eerste uitgegeven munt met de nieuwste officiële beeltenis van de Queen.

In 2001 produceerde de Royal Canadian Mint slechts 398,563 Zilveren maple leafs, waardoor het de vierde plaats kreeg van de kleinste oplage in de maple leaf geschiedenis, dat deze munt erg zeldzaam maakt in zijn originele flex seal.

Hoewel de Royal Canadian Mint het ontwerp van de zilveren munt regelmatig vernieuwt en verbetert door kleur of muntmeestertekens toe te voegen, zijn alle versies voorzien van het prominent aanwezige esdoornblad - een internationaal erkend symbool van de Canadese identiteit.

Op de voorkant staat een van de drie verschillende beeltenissen van Queen Elizabeth II in verschillende stadia van haar leven (jaar van uitgave en nominale waarde van 5 dollar staan ook op deze zijde). As with all Canadian Silver Maple leaf coins, the 2001 design includes the series' hallmark assurance: "Fine Silver 1 oz Argent Pur" on the leaf face.

Deze serie verkoopt goed en is erg geschikt als cadeau.

These coins ship in original Royal Canadian Mint Flex Seal packages.

Specificaties
4971
CA
Royal Canadian Mint
Licht Gebruik
9999
Effigy of Queen Elizabeth II (designed by portrait artist Susanna Blunt) and the words "Elizabeth II 5 Dollars 2001"
Esdoornblad
1988
37.9
3.6
CAD 5
Susanna Blunt (voorkant)
1.00
398563

SKU

4971

Land

CA

Fabrikant

Royal Canadian Mint

Conditie

Licht Gebruik

Zuiverheid

9999

Voorzijde

Effigy of Queen Elizabeth II (designed by portrait artist Susanna Blunt) and the words "Elizabeth II 5 Dollars 2001"

Achterzijde

Esdoornblad

Eerste Uitgave

1988

Diameter (mm)

37.9

Gemiddelde Dikte (mm)

3.6

Wettig Betaalmiddel

CAD 5

Ontwerper

Susanna Blunt (voorkant)

Metaal Gewicht (ozt)

1.00

Het Munten

398563
Beoordelingen